Baterii Hybrid

3

Ce este nou?

Ce înseamna recondiționarea unei baterii

Recondiționarea unei baterii hybrid este un proces de a aduce o viață nouă bateriilor atunci când acestea au scăzut sub starea lor optimă. Această procedură poate fi realizată într-un număr de moduri diferite, dar scopul final este de a prelungi durata de viață a bateriei.


De-a lungul timpului, celulele din bateriile vehiculelor hibride încep să se uzeze și să cedeze, ceea ce duce la scăderea performanței, la reducerea eficienței combustibilului și, în cele din urmă, bateria va muri.


Bateriile hybrid sunt utilizate în vehiculele hybride și electrice și sunt compuse din mai multe celule. În timp, aceste celule pot să își piardă capacitatea de stocare a energiei, ceea ce duce la o scădere a autonomiei vehiculului. Recondiționarea bateriei poate ajuta la restabilirea capacității de stocare a energiei și, prin urmare, să extindă durata de viață a bateriei.


Procesul de recondiționare a bateriei hybrid

Pe măsura ce bateriile se degradează, eficienta lor scade, iar proprietarii de vehicule au de ales: puteți să vă înlocuiți bateria sau să o recondiționați. Recondiționarea este mai ieftină și mai bună pentru mediu. În acest ghid, vă vom ajuta să înțelegeți cum funcționează recondiționarea și dacă este alegerea potrivită pentru dvs.


Recondiționarea unui acumulator hybrid constă în încărcarea, descărcarea și echilibrarea acumulatorului. Acest proces descompune depresiunile de tensiune din celulele unei baterii, restabilind capacitatea utilizabilă și echilibrând nivelurile de tensiune dintre fiecare celulă. La sfârșitul procesului de recondiționare, bateria va avea o capacitate mai bună pentru ca vehiculul să o utilizeze.


Recondiționarea poate fi un proces relativ ușor pentru cei care au cunoștințele adecvate și echipamentul potrivit.

Întreg procesul trece prin 4 etape de verificare, cu dispozitive de măsurare diferite:

a. Test în sarcină

b. Test la rezistența internă

c. Verificare capacitate

d. Recondiționare


Cu expertiza , instrumentele si echipamentele potrivite, recondiționarea poate deveni o resursă valoroasă pentru repararea vehiculelor hybride.


De ce să recondiționezi o baterie hybrid?

Toate bateriile se deteriorează în cele din urmă. Pe măsură ce performanța lor scade, șoferii vor observa că bateriile lor hibride electrice nu vor putea menține încărcarea așa cum o făceau cândva, iar puterea motorului va fi redusă. Când se întâmplă acest lucru, o baterie poate fi înlocuită sau recondiționată. Ambele opțiuni vor oferi o creștere drastică a performanței și o eficiență crescută a combustibilului. Dar, de ce recondiționați când puteți cumpăra o baterie nouă?


Recondiționarea bateriilor este o modalitate excelentă de a restabili capacitatea de utilizare într-un mod accesibil. Cumpărarea unei baterii hibride nou-nouțe poate costa câteva mii de euro, în timp ce recondiționarea uneia este doar o mică parte din cost. Aceasta este, de asemenea, o modalitate rapidă și ușoară de a extinde capacitatea de utilizare în perioadele în care noile baterii hibride sunt dificil de accesat din cauza disponibilității pe piață sau a întârzierilor de livrare.


Înlocuirea unei baterii hibride, deși este mai scumpă decât recondiționarea, poate oferi funcționalitate de funcționare mai lungă. Există, de asemenea, diferite opțiuni de înlocuire. Proprietarul unui vehicul hibrid poate alege să-și înlocuiască bateria cu o baterie nou-nouță sau să meargă pe calea mai rentabilă și să cumpere o baterie hibridă recondiționată.


Cea mai bună opțiune se reduce cu adevărat la dorințele și nevoile proprietarului vehiculului. Unora le poate plăcea ideea de a economisi bani și de a-și face partea pentru a proteja mediul prin recondiționarea bateriilor vechi.