Baterii Hybrid

3

Ce este nou?

Cum protejam bateria la mașina hibridă pe timp de iarnă: 5 sfaturi utile

Iarna poate pune la încercare performanța mașinilor hibride, având un impact direct asupra autonomiei și eficienței acestora. Deoarece bateria joacă un rol crucial în funcționarea sistemului hibrid, este important să o protejăm corespunzător în sezonul rece. Iată câteva sfaturi utile pentru a menține bateria mașinii hibride în formă optimă în timpul iernii:

1. Garantarea temperaturii optime de operare:
Asigurați-vă că mașina hibridă este parcată într-un loc cald pe cât posibil. Un garaj încălzit poate preveni scăderea temperaturii interne a bateriei sub nivelul optim de funcționare. Dacă nu aveți acces la un garaj, încercați să parcați mașina într-un loc ferit de vânturi reci și în directiva soarelui.

2. Preîncălzirea mașinii înainte de plecare:
Pornirea mașinii hibride și menținerea acesteia în modul electric pentru preîncălzire poate reduce solicitarea bateriei atunci când începeți să conduceți. Multe mașini hibride permit programarea încălzirii în avans, astfel încât să vă întâmpine o mașină călduță atunci când sunteți gata să plecați.

3. Menținerea nivelelor de lichid de răcire:
Asigurați-vă că nivelele de lichid de răcire ale bateriei sunt în parametri optimi. În condiții de temperaturi scăzute, este important să evitați înghețarea lichidului de răcire, deoarece acest lucru poate afecta performanța bateriei. Verificați regulat nivelul și calitatea lichidului de răcire conform recomandărilor producătorului.

4. Evitarea supraîncărcării și a descărcării complete:
Bateria unei mașini hibride beneficiază de menținerea unui nivel de încărcare constant. Evitați să lăsați bateria complet descărcată, iar, dacă este posibil, evitați supraîncărcarea acesteia. Păstrarea nivelului de încărcare între 20% și 80% poate contribui la prelungirea duratei de viață a bateriei.

5. Utilizarea modului “hibrid” în condiții reci:
Atunci când conduceți în condiții reci, utilizați modul “hibrid” sau “auto”. Acest mod permite sistemului hibrid să gestioneze inteligent modul în care energia este distribuită între motorul cu combustie și cel electric, optimizând astfel eficiența și menținând performanța bateriei în condiții dificile.

Protejarea bateriei mașinii hibride în timpul iernii necesită atenție și îngrijire suplimentară. Prin urmare, urmând aceste sfaturi, puteți asigura că mașina dvs. hibridă va rămâne eficientă și fiabilă chiar și în cele mai reci zile de iarnă.