Baterii Hybrid

3

Ce este nou?

ÎNLOCUIRE BATERIE HIBRIDĂ: RISCURILE LI-IONULUI FAȚĂ DE NIMH

Pentru proprietarii de vehicule hibride, decizia de a înlocui o baterie defectă este critică. Opțiunile obișnuite includ achiziționarea unei baterii noi de la dealer, optând pentru o baterie remanufacturată de la specialiști precum Baterii Hybrid. Alternativ, proprietarii de hibride pot explora opțiunea emergentă de înlocuire a bateriilor Li-ion (Litiu-ion), în care un Li-ion de pe piața de schimb înlocuiește bateria originală NiMH (Nichel Metal Hydrit). În timp ce bateriile Li-ion sunt apreciate pentru performanța și eficiența lor îmbunătățite în comparație cu bateriile NiMH originale, există preocupări și riscuri semnificative asociate cu această alegere.

1. Diferența de tensiune: discrepanța de tensiune între bateriile NiMH și Li-ion este o preocupare majoră. O baterie Toyota Prius NiMH, de exemplu, are o tensiune nominală de 201,6 V (7,2 V x 28 module), în timp ce un înlocuitor Li-ion oferă 224 V (16 V x 14 module). Această diferență poate perturba serios sistemul de gestionare a bateriei vehiculului și poate duce la ineficiențe și potenţiale daune, cu excepția cazului în care se fac modificări extinse și adesea costisitoare.

2. Risc de supraîncărcare: bateriile NiMH recombină în siguranță gazele produse în timpul supraîncărcării. Bateriile Li-ion, în schimb, sunt mai vulnerabile la supraîncărcare, ceea ce poate provoca acumularea periculoasă de căldură, crescând riscul de incendiu sau explozie. Cerința de încărcare cu tensiune constantă a bateriilor Li-ion necesită un sistem de gestionare a bateriilor sofisticat și precis, care nu este întotdeauna compatibil cu sistemele concepute pentru bateriile NiMH.

3. Siguranța la incendiu: Preocupările de siguranță cu bateriile Li-ion sunt considerabil mai mari. Spre deosebire de bateriile NiMH care folosesc un electrolit KOH apos neinflamabil, bateriile Li-ion conțin un electrolit inflamabil. Vehiculele proiectate inițial cu baterii Li-ion includ măsuri extinse de siguranță, care nu sunt prezente în vehiculele proiectate pentru baterii NiMH. Montarea ulterioară a bateriilor Li-ion în aceste vehicule fără măsuri de siguranță echivalente introduce un risc semnificativ.

4. Impactul asupra valorii de revânzare: modificarea unui vehicul pentru a utiliza o baterie Li-ion ar putea avea un impact negativ asupra valorii sale de revânzare. Cumpărătorii potențiali pot fi atenți la modificările non-standard, în special la cele care ar putea afecta siguranța, performanța sau fiabilitatea vehiculului. Implicațiile de asigurare și garanție ale unor astfel de modificări pot, de asemenea, descuraja potențialii cumpărători.

Recomandări:

– Compatibilitate și modificări extinse: Convertirea unui vehicul într-un sistem de baterii Li-ion nu este un proces simplu plug-and-play. Adesea necesită modificări substanțiale și costisitoare, atât la sistemul de management al bateriei, cât și la hardware-ul vehiculului. Vorbește mai întâi cu un expert.

– Preocupări privind garanția și asigurarea: astfel de modificări pot anula garanțiile și pot modifica acoperirea asigurării. Proprietarii trebuie să fie conștienți de aceste implicații pentru a evita costurile și provocările neașteptate. Verificați cu compania de asigurări.

– Analiza cost-beneficiu: costurile inițiale mai mici ale bateriilor Li-ion pot fi înșelătoare. Atunci când iau în considerare modificările necesare, întreținerea pe termen lung și riscurile potențiale, bateriile NiMH ar putea fi o alegere mai economică și mai sigură. Fă calculul.

– Considerații de mediu: Impacturile asupra mediului ale producției și eliminării bateriilor Li-ion sunt, de asemenea, semnificative. Bateriile NiMH, deși tehnologie mai veche, pot avea un impact mai puțin dăunător asupra mediului. Ajută planeta.

– Instalare profesională și riscuri: Având în vedere complexitatea și pericolele potențiale, instalarea bateriei Li-ion trebuie efectuată numai de profesioniști. Cu toate acestea, chiar și instalarea profesională nu poate atenua întotdeauna toate riscurile asociate cu utilizarea unei baterii Li-ion într-un sistem proiectat inițial pentru baterii NiMH.

– În concluzie, în timp ce înlocuirea bateriilor Li-ion poate părea atrăgătoare datorită eficienței și beneficiilor lor de performanță, riscurile și costurile implicate depășesc adesea aceste avantaje. Proprietarii de vehicule sunt sfătuiți să ia în considerare cu atenție acești factori și, eventual, să opteze pentru opțiuni de înlocuire mai tradiționale. Mai ai întrebări? Contactați-ne și discutați cu un tehnician instruit în baterii hibride.

Sursa: https://a3global.com/hybrid-battery-swap-risks-li-ion-over-nimh